Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

O Den prevence cévní mozkové příhody v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice měli lidé zájem

17.5.2023

V Nemocnici AGEL Ostrava Vítkovice se včera konal Den prevence cévní mozkové příhody, který měl za cíl zvýšit povědomí veřejnosti o této závažné zdravotní komplikaci. Během tohoto preventivního dne bylo vyšetřeno 75 osob a se zaznamenanými výsledky jsou lékaři spokojeni.

Celkem deset příchozích bylo diagnostikováno s tzv. pláty a bylo jim doporučeno další vyšetření. 
MUDr. Radmila Koděrová, která prováděla ultrazvuková vyšetření pacientů během preventivní akce, uvedla: "Pacientům s nalezenými aterosklerotickými pláty bylo doporučeno dovyšetření stavu metabolismu tuků, na toto pak navazuje nasazení příslušné medikace a sledování v neurologické ambulanci. Žádný akutní a závažný stav naštěstí nebyl zachycen."

Cévní mozková příhoda, často známá též jako mrtvice, je stav, který vzniká, když je narušen přítok krve do mozku, buď kvůli cévní překážce nebo krvácení. Mezi faktory zvyšující riziko cévní mozkové příhody patří vysoký krevní tlak, vysoký cholesterol, cukrovka, obezita, kouření, nadměrná konzumace alkoholu a nedostatečná fyzická aktivita. Je však důležité si uvědomit, že většina těchto rizikových faktorů je ovlivnitelná a lze je snížit prostřednictvím zdravého životního stylu a preventivních opatření.

Cévní mozková příhoda může mít vážné následky a být dokonce i život ohrožující. Proto je klíčové věnovat pozornost prevenci, aby se minimalizovalo riziko jejího vzniku. Den prevence cévní mozkové příhody, který se konal v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice, posloužil jako příležitost připomenout si důležitá preventivní opatření a informovat lidi o příznacích, rizikových faktorech a možnostech léčby této vážné nemoci.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: