Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Porodnice Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice přivítala na svět prvního „plaváčka“

7.7.2023

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice doplnila vybavení své porodnice o porodní vanu. Ženy ji využívají k relaxaci a úlevě od bolesti v první době porodní i k porodu samotnému. Investice do nového vybavení přišla téměř na 600 tisíc korun.

V úterý 4. července 2023 v 16.20 se v porodnici v ostravské vítkovické nemocnice narodil první „plaváček“ Mareček. „Byla jsem nadšená, když mi sestřička nabídla, že můžu porodit do vody. Pobyt ve vaně byl pro mě velmi příjemnou záležitostí, bolesti se mi zdály snesitelnější a samotný závěr porodu byl rychlý a pohodový,“ uvedla již trojnásobná maminka H.B., která si vítkovickou porodnici vybrala již potřetí.

„Díky porodní vaně nabízíme maminkám další alternativu způsobu porodu. Vanu mohou využít ženy i v průběhu první doby porodní k relaxaci a úlevě od bolesti,“ říká porodní asistentka Mgr. Kateřina Olšáková. „Práce na porodnici mě i po mnoha letech praxe stále naplňuje, ovšem porod do vany byl něco nového, nádherného, pro mě velmi emotivního,“ doplnila Mgr. Kateřina Olšáková.

„Hlavní výhodou porodní vany je možnost relaxace a zmírnění bolesti během porodu. Teplá voda poskytuje ženě pocit uvolnění a pohody, snižuje množství podávaných léků k tlumení bolestí. Vana je vybavena ergonomickými opěrkami a rukojeťmi, které umožňují matce pohodlné polohování v průběhu porodu,“ dodala Mgr. Petra Chromková, staniční sestra porodních sálů Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: