Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Herec Marek Němec rozdával úsměvy a vybarvoval s dětmi panenky - pro radost, ale i pro ulehčení léčby

10.8.2023

Vzácná návštěva zavítala za hospitalizovanými dětmi do Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. Prezidentka sdružení „Panenka dětem“ Eva Pastušková tentokrát přijela za dětmi i jejich rodiči do nemocnice spolu s hercem Markem Němcem, který je známý z televizních obrazovek a populárních seriálů se zdravotnickou tematikou. U společného stolu si s dětmi vybarvil svou edukační panenku a na chvíli tak rozptýlili malé pacienty v nemocničním prostředí.

Panenku si můžou nejmenší pacienti vymalovat a pojmenovat. Panenka však není pouze kamarádem a hračkou, ale i pomocníkem při komunikaci lékaře s dítětem. Lékař může malému pacientovi na panence totiž názorně ukázat, jaká vyšetření ho čekají. Dítě pak lépe snáší průběh léčby,“ říká vrchní sestra dětského oddělení Bc. Bohumila Lokajová s tím, že panenky mají děti u sebe nejen během celého pobytu v nemocnici, ale zůstávají jim i při odchodu domů.

Prezidentka občanského sdružení „Panenka dětem“ Eva Pastušková rozdává pravidelně  společně s významnými hosty na dětských odděleních nemocnic v Moravskoslezském kraji dětem bílé látkové panenky, které si mohou podle sebe samy vymalovat. Jde o látkovou panenku, kterou šijí vězni z věznice v Ostravě-Heřmanicích. Panenka je 40cm vysoká, z obou stran čistě bílá a je naplněná umělou střiží. V minulosti již dětské oddělení v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice navštívili například herečka Jitka Asterová nebo herec Saša Rašilov. Poslední host - Marek Němec spolu s dětmi vytvořil svou panenku do podoby „fotbalisty Antonína Panenky“.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: