Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Nová sanitka dopravní služby Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice

11.9.2023

Vozový park Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice doplnila nová moderní sanitka. Ročně zde Dopravní služba přepraví na 24000 pacientů.

Dopravní zdravotní služba Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice zabezpečuje přepravu osob, u kterých se nevyžaduje urgentní převoz. Jedná se o situace, kdy se pacienti například potřebují dostat k lékaři, do nemocnice nebo do jiných zdravotnických zařízení.

Vůz v hodnotě cca 1 700 000 korun pořídila Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice, aby rozšířila nejen svůj vozový park, ale také aby dopřála svým pacientům komfort.

VW Transporter je vybaven couvacími senzory, možností nabíjení mobilního telefonu v prostoru pro cestující, řidič dostane upozornění na odepnutí bezpečnostního pásu při transportu osob v prostoru určeném pro pacienty a nechybí taky upozornění při couvání pro chodce. Nová sanitka má také plně klimatizovaný prostor, v chladnějších měsících je k dispozici samostatný ohřev. Místo zde je pro tři sedící pacienty a k dispozici je také transportní křeslo a moderní polohovací lehátko s nosností 250 kg, kde lze nastavit až sedm poloh.

„Denně máme zhruba 100 až 120 převozů. Za rok ujedeme okolo 325 000 kilometrů, a proto je nutné náš vozový park neustále modernizovat a obměňovat, abychom mohli přepravovaným poskytnout plný komfort a bezpečí,“ sdělil Ing. Mário Štiber, vedoucí dopravy Nemocnice Ostrava Vítkovice.

Součástí každého vozu je také externí defibrilátor, kyslík a samozřejmě i základní zdravotnické vybavení pro poskytnutí první pomoci, v jejímž poskytování jsou řidiči proškoleni.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: