Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Pozvánka - Den prevence zeleného zákalu

19.10.2023

Dobrý den, vážení kolegové, dovolujeme si zaslat Vám pozvánku o preventivní akci v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice, která pořádá ve středu 25. října Den prevence zeleného zákalu. Zájemci si mohou v prostorách Lékárny AGEL k této příležitosti nechat zdarma vyšetřit nitrooční tlak, a to od 8 do 14 hodin přímo v areálu nemocnice.

Zvýšený nitrooční tlak je hlavní příčinou vzniku glaukomu, který je možné zjistit během krátkého vyšetření. To nezabere více než pár minut, navíc jde o zcela bezbolestnou kontrolu. Primářka Očního oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice, MUDr. Jana Juhászová, apeluje, aby preventivní vyšetření absolvovaly hlavně osoby starší 65 let, a to zejména ženy, u kterých se tento problém vyskytuje nejčastěji.

Mezi rizikové osoby patří i lidé s cukrovkou, nízkým krevním tlakem, a ti, v jejichž rodině se zelený zákal vyskytl. Objevit se však může u kohokoliv v jakémkoliv věku, proto je na místě prevenci nepodcenit. U rizikových osob a osob nad 45 let doporučuji prevenci jednou za rok, u ostatních alespoň jednou za tři roky,“ uvedla primářka. Zájemci o vyšetření mohou dorazit do Lékárny AGEL v areálu nemocnice bez předchozí registrace.
 
Zelený zákal je onemocnění, které může vést až ke ztrátě zraku. Hlavním charakteristickým projevem je právě zvýšený nitrooční tlak. Pokud glaukom není diagnostikován a řádně léčen, dochází k postupnému poškození zraku.

Aneta Lednová
Tisková mluvčí skupiny AGEL

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: