Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Oddělení léčebné rehabilitace Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice má nový magnet na léčbu bolesti

8.1.2024

Oddělení léčebné rehabilitace vloni prošlo rozsáhlou rekonstrukcí, která stála přes 40 miliónů korun a trvala téměř rok. V této souvislosti přibyly i nové přístroje k efektivní léčbě pacientů. Jedním z nich je SIS – vysokoindukční magnet, který má rozsáhlé využití u řady diagnóz.

SIS je založen na špičkové technologii elektromagnetického pole s vysokou intenzitou, má pozitivní léčebné účinky na lidskou tkáň. Mezi hlavní léčebné účinky patří především úleva od bolesti, podpora hojení zlomenin, svalová relaxace, svalová stimulace a kloubní mobilizace. Dokáže také pomoci při plicní rehabilitaci. Pokud pacient chce podstoupit tuto proceduru, potřebuje žádanku typu K.

„Využitím přístroje SIS dostali pacienti další možnost úlevy od bolesti. Léčba se dle aktuální zpětné vazby jeví jako velmi efektivní a přínosná. Výhodou této terapie je rychlá účinnost, bezkontaktní přístup a krátká doba programu. Její široké spektrum využití určitě přinese výraznou úlevu velké řadě našich pacientů. Ti stávající jsou velmi spokojení a nadšení z výsledků, které jim to přináší,“ sdělila primářka Oddělení léčebné rehabilitace MUDr. Jana Štveráková. 

Centrum léčebné rehabilitace poskytuje komplexní rehabilitační péči ambulantní i lůžkovou, zajišťuje také péči o hospitalizované pacienty na ostatních odděleních nemocnice. Nabízí i moderní zázemí s wellness centrem, posilovnou či novými tělocvičnami. V současné době zde pečují měsíčně o více než 6000 pacientů z Ostravy i okolí.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: