Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 595 633 111
+420 595 633 666

O nemocnici

Jarní charitativní sbírka v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice se vydařila. Dary poputují do regionálních charitativních organizací.

22.4.2024

Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice se v březnu již tradičně zapojila do Jarní charitativní sbírky NADACE AGEL. Hmotné dary do ní přineslo mnoho zaměstnanců nemocnice. K jarní sbírce se letos poprvé připojili také studenti AGEL Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické.

Poděkování patří zejména kolektivu Oddělení Centrální sterilizace. Nápad účastnit se této iniciativy vzešel přímo od zaměstnankyň oddělení, které se rozhodly charitativní událost podpořit. Myšlenka se setkala s velkým ohlasem a vybrala se zde velká krabice dárečků. „Kolegyně byly nadšené z výsledků sbírky. Především je těšilo, že mohly pomoci potřebným. Jsem hrdá, že máme na oddělení tak soudržný tým," uvedla staniční sestra Centrální sterilizace Andrea Vrbová.

Dobročinná iniciativa však nebyla omezena pouze na nemocnici. Žáci AGEL Střední zdravotnické školy rovněž ukázali, že jim není lhostejný osud druhých. „Do jarní sbírky NADACE AGEL jsme se letos v Ostravě zapojili poprvé prostřednictvím Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. Zajistil jsem komunikaci se Střediskem Diakonie ČCE v Ostravě a zjistil, co potřebují a jak můžeme pomoci. Ve škole jsme pak se žáky uspořádali prodejní akci dobrot, které žáci sami připravili, napekli nebo uvařili. Charitativní prodejní akce jsou mezi našimi žáky i pedagogy velmi populární,“ doplnil Mgr. Kamil Vašťák z AGEL Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické. Za vybrané peníze pak nakoupili hygienické potřeby a přivezli je do nemocnice k předání potřebným.

Dary přijaté v rámci Jarní sbírky Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice budou rozděleny mezi vybrané organizace. Středisko Diakonie ČCE v Ostravě dostane potraviny, a drogistické zboží. Do Charity České republiky – SAS Horizont pak poputují školní potřeby a pomůcky.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: